Tariefcoach Bespaartips:
5 tips om te besparen op uw energierekening

We leven nou eenmaal in een dure tijd. Het is daarom van belang om te weten waar u allemaal op kunt besparen. Hieronder hebben wij een lijst voor u opgezet met 5 tips om te besparen op uw energierekening.

1. Investeren in spaarlampen

Onze eerste tip is al lang geen geheim meer. Spaarlampen zijn tot wel vijf keer zuiniger als een gloeilamp, en hebben vaak ook een veel langere levensduur. De gemiddelde gloeilamp heeft een levensduur van ongeveer 1000 branduren waar een spaarlamp tien keer zo lang mee gaat. Ook kunt u kiezen voor LED lampen, welke minstens even zuinig zijn als spaarlampen, met een levensduur van tot wel 50.000 branduren!

Bent u klaar voor de investering? Bestel uw energiezuinige lampen online!

2. Gebruik geen oude apperatuur

Koop liever een modern apparaat dan dat u een oude laat repareren. Moderne A+++ apparaten zijn veel efficiënter (dus zuiniger) op alle vlakken. Lever uw oude apparatuur in bij een milieustraat bij u in de buurt. Als het oud apparatuur nog functioneert kunt u het nog altijd doorverkopen om uw nieuwe investering te financieren!

Wilt u meer weten over energielabels? Lees meer over het Energy Star keurmerk.

3. Afwassen na elke maaltijd

De vaatwasser is een van de grootverbruikers binnen een huishouden. Gebruik voor een aardig afwasje een teiltje met een sopje in plaats van de vaatwasser of onder een lopende warme kraan. Het is handig om eens kijken hoeveel afwas je moet hebben om voordeliger uit te zijn qua warm waterverbruik. Dit kun je doen door een het warme water op te vangen met een teiltje terwijl je afwast onder de warme kraan. Loopt het water over of bijna over? Dan had je beter een sopje kunnen maken.

4. Maak gebruik van stekkerdozen met een schakelaar

Door gebruik te maken van stekkerdozen met een schakelaar waarmee u een groep apparaten in één keer uit kunt zetten, maakt u het uzelf een stuk gemakkelijker om sluipverbruik van apparaten te voorkomen. Dit is handig voor bijvoorbeeld de computeromgeving. Uw computer, printer, beeldscherm, luidsprekers, met een druk op de knop staat alles uit.

Stekkerdozen zijn gelukkig goedkoop, en overal te vinden. Bestel uw stekkerdoos nu via bol.com!

5. Kies de leverancier die het beste bij u past

Energietarieven worden twee keer in het jaar bijgewerkt. Als u een contract hebt met variabele tarieven gaat u dus ook mee met deze wijzigen. Vaak is het toch voordeliger om uw tarieven vast te zetten voor een langere termijn om zo niet de dupe te worden van prijsstijgingen. Er zijn talloze leveranciers met verschillende tarieven, met verschillende voordelen. Zo heeft de ene leverancier wat hogere tarieven met ook een hoge vergoeding voor het terugleveren van energie, en heeft de ander een hoger vastrecht met lagere tarieven. Het is van belang om een goede analyse te maken van uw huidige situatie om te kijken welke leverancier het beste bij u past.

Tariefcoach kan u hier goed bij helpen. Neem snel contact op voor een afspraak met een van onze adviseurs!