Onze werkwijze

Tariefcoach verzorgt collectieve inkopen voor het MKB -Segment, hierbij kan gedacht worden aan energie, telefonie en verzekeringen. In de kern focust tariefcoach zich op de energiebranche aangezien dit voor het mkb segment een grote kostenpost is. Tariefcoach verzameld wekelijks minimaal 1000 bedrijven en vormt met deze bedrijven een collectief. Om dit collectief te vormen dient elke deelnemer Tariefcoach te machtigen om namens de gemachtigden te onderhandelen met diverse energiemaatschappijen met als doel om zo laag mogelijke energie tarieven te realiseren met de beste voorwaarden.

Al deze gezamenlijke machtigingen vertegenwoordigen een groter volume dan een gemiddeld MKB-Bedrijf. Omdat tariefcoach met het gezamenlijke volume van alle deelnemers onderhandelt is het resultaat m.b.t. de energie tarieven vaak lager dan dat men zelf kan realiseren op de markt.

Als het collectief gevormd is zal Tariefcoach de onderhandeling starten met de aangesloten energieleveranciers. De energieleverancier met de beste voorwaarden en tarieven wordt bekend gemaakt bij alle deelnemers, dit zal geschiedden per mail. Op het moment dat deelnemers het bod hebben ontvangen zitten ze hier niet gelijk aan vast, de deelnemer heeft minstens 14 dagen om het bod te bekijken en eventueel af te slaan. Mochten wij geen afwijzing van het bod hebben ontvangen zal tariefcoach ervoor zorgen dat de overstap gerealiseerd wordt. Tariefcoach zal in samenspraak met de energieleveranciers er zorg voor dragen dat alle klanten zonder bijkomende kosten kunnen gaan genieten van lage tarieven. Wij zullen voor elke klant achterhalen wanneer zijn huidige overeenkomst ten einde komt. Indien de huidige overeenkomst binnen 24 maanden na het afgeven van de machtiging ten einde komt zullen we de klant pas voorzien van een bod. De overeenkomst die eventueel tot stand komt zal pas ingaan wanneer de huidige overeenkomst van de klant is afgelopen. Dit proces zorgt ervoor dat de klant geen opzegvergoeding in rekening gebracht krijgt.

Tariefcoach streeft er ten allen tijde naar om het meest voordelige bod voor te stellen aan zijn klanten. Deelname aan het collectief is uiteraard kosteloos.


Hoe kunt u besparen met Tariefcoach?



Hoe werkt het collectief?

 • Stap 1: Aanmeldingen

  Wekelijks verzamelen wij ondernemers voor ons collectief door middel van een machtiging. Met deze machtiging vraagt Tariefcoach het historisch verbruik op van zijn deelnemers. Met het gecombineerde verbruik van alle klanten zal de onderhandeling met verscheidene maatschappijen starten. Hoe hoger het totale verbruik des te scherper het bod.
 • Stap 2: Onderhandelen

  * Stap 2 Onderhandelen De volgende stap in het proces is onderhandelen. Namens alle aangesloten ondernemers onderhandelt Tariefcoach met verscheidene energieleveranciers in Nederland. De energieleverancier met het de beste voorwaarden en tarieven wint de ronde.
 • Stap 3: Aanbod

  Op het moment dat tariefcoach heeft bepaald wat het winnende bod is zal deze gedeeld worden met de deelnemers. De tarieven zullen gecommuniceerd worden middels een tariefvergelijker waarin overzichtelijk te zien is hoeveel men kan besparen t.o.v. de traditionele energieleveranciers. Na ontvangst van dit bod krijgen de deelnemers een bedenktijd van 14 dagen geboden. Afslaan van het bod kan zowel telefonisch als per mail.
 • Stap 4: Overeenkomst

  Zodra de bedenktijd van 14 dagen is verstreken komt er een overeenkomst tot stand tussen de overgebleven ondernemers en de winnende energieleverancier. Nadat deze overeenkomst tot stand is gekomen is tariefcoach geen partij in deze overeenkomst.